Beestenboel, workshops voor de jeugd (augustus-oktober 2023)

Kinderen komen op speelse wijze in aanraking met dierenverhalen, -sagen en -sprookjes uit alle windstreken en tijden. Hun verbeeldingskracht en inlevingsvermogen worden aangesproken.

‘Beestenboel’ is onderdeel van het evenement ‘Bestiaire/dieren paraderen door de Haagse Kunstkring’ dat van 27 september tot 22 oktober 2023 plaatsvindt in de Haagse Kunstkring, Denneweg 64. Het wordt uitgevoerd door kunstenaars van de afdelingen Beeldende Kunst, Muziek en Letteren, Theater , Film. Naast een tentoonstelling en een lezing is er een uitgebreid aanbod aan concerten en voorstellingen.

Zo is er op woensdagmiddag 18 oktober ‘Beestenboel’, een feestelijk programma voor kinderen met een korte voorstelling waarna beeldend kunstenaars met de kinderen gaan werken aan een kunstwerk.

Voorafgaand dit evenement organiseert de Haagse Kunstkring in samenwerking met Stichting Beleef Taal een serie workshops in diverse Haagse stadsdelen (periode: augustus – oktober).
Anita Poolman begeleidt de sessies. Ze vertelt verhalen en de kinderen doen zelf ook mee. Het is leuk en spannend om te fantaseren, te improviseren, te tekenen en verhaaltjes te schrijven!

Bestemd voor kinderen van circa 7 tot 10 jaar.

Locaties:
Buurtcentrum Laakhavens, Bibliotheek Laakkwartier, Bibliotheek Transvaal, Bibliotheek Moerwijk, Stadsboerderij Molenweide, Bibliotheek Segbroek, DAK-Buitenschoolse opvang e.a.

( informatie: anitapoolman@planet.nl )


Geplaatst in Actueel, Cultuur, Educatie